Un An Extraordinar pentru Operatorul de Salubritate din Sectorul 2

Ultimele douăzprezece luni au însemnat dovezi de grijă din partea Consiliului Local al Sectorului 2 pentru Supercom.

Mai întâi s-a majorat tariful pentru salubrizarea stradală, prin HCLS2 nr. 390/2018. A însemnat un plus de 4,6 milioane lei pe an pentru Supercom.
Apoi s-a introdus taxa de habitat pentru persoane fizice prin HCLS2 nr. 392/2018, HCLS2 nr. 395/2018 și HCLS2 nr. 32/2019. S-a majorat plata de la 8,46 lei/persoană/lună la 13,25 lei/persoană/lună. Și pentru că tot nu era suficient, deși se încasează lunar în jur de 1,5 milioane lei, se plătesc de trei ori mai mult, adica 4,9 milioane lei/lună.


Odată cu majorarea costului de salubritate, a fost introdusă contribuția la economia circulară. Deși operatorul nu plătește mai mult de 143.000 lei pe lună, primește de la primărie mai mult decât dublu, adică 303.464 lei.
În curând se va introduce taxa de habitat pentru persoane juridice, majorându-se de minim 2,5 ori plata pe care firmele, profesiile liberale și ONG-urile din Sectorul 2 o vor achita către Primărie și aceasta mai departe către Supercom.
Tot acum, primarul PSD propune acordarea unui monopol Supercom pentru cel puțin 20 de ani pentru sortarea deșeurilor.

Să mai spună cineva că primăria nu are grijă de economia privată, în cea mai circulară economie din țară! Din păcate, în loc să aibă grijă de toată economia, grija primăriei se concentrează pe o singură firmă: Supercom. Să fie o coincidență că această firmă aparține unui fost senator PSD?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *