Taxa de Habitat pentru Firme în Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 ar fi trebuit să demareze licitația pentru salubrizare, însă negociază mărirea de peste 2,5 ori a prețului plătit de firme și ONG-uri în favoarea firmei unui fost senator PSD.

Primăria Sectorului 2 ar fi trebuit să organizeze licitație pentru desemnarea unui operator de salubrizare. Nu de azi, de ieri, ci de acum cinsprezece ani, adică din 2004. Consiliul Concurenței i-a sancționat și i-a chemat în judecată. Primăria Sectorului 2 și Consiliul Sectorului 2 au fost obligate de Înalta Curte de Casație și Justiție să organizeze licitația. Și ce dacă?!

În loc să organizeze licitația, directorul din Primăria Sectorului 2 negociază cu firma actuală mărirea de peste 2,5 ori a prețului plătit de firme. Cum a decurs negocierea, ce bază legală are sau de ce ai negocia mărirea unui preț dintr-un contract declarat nelegal de Înalta Curte sunt tot atâtea întrebări legitime la care primăria sectorului 2 nu are niciun răspuns. Primarul PSD girează în continuare această ilegalitate. Iar beneficiarul aceste ilegalități este veșnica firmă Supercom, al cărei patron este un fost senator PSD.

Ce face viceprimarul PNL?

Preia prețul negociat, 171,86 lei/mc în loc de 70 lei/mc și vrea să îl impună tuturor firmelor și ONG-urilor din Sectorul 2 printr-o extindere a taxei de habitat și pentru persoanele juridice. Legal, prețul ar trebui să se formeze prin licitație. Legal, primăria ar trebui să organizeze licitația. De ce se negociază acest preț, în loc să se organizeze licitația, așa cum dispune sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție?

Cum s-a negociat un preț de peste 2,5 ori mai mare? De ce nu se organizează licitație?

Puteți găsi aici proiectul pus în dezbatere publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *