Declaraţie Taxă de Habitat Sector 2

UPDATE 2: Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat pentru a doua oară taxa de habitat, astfel că trebuie depusă declaraţia până la 22 aprilie 2019.

 

UPDATE: Tribunalul București a suspendat Regulamentul de Aplicare a Taxei de Habitat. Nu trebuie să mai depuneți declarații cu privire la taxa de habitat. Nu trebuie să mai plătiți taxa de habitat pe perioada suspendării.

 

Iată cum arată declaraţia privind taxa de habitat. Până la 22 aprilie 2019, toţi deţinătorii unui imobil din sectorul 2 au obligaţia de a declara numărul de persoane din unitatea locativă la sediile Direcţiei Venituri Buget Local Sector 2, completând această declaraţie:

Aici puteți descărca declarația în format pdf.

Potrivit HCLS2 nr. 395/2018, valoarea taxei de habitat este de 159 lei/persoană/an. În 2019, Primăria Sectorului 2 va subvenţiona 30 de lei, astfel că de plată vor fi 129 lei/persoană/an.

 

42 de răspunsuri la „Declaraţie Taxă de Habitat Sector 2”

 1. Am platit in 3 ianuarie 2019 la Supercom, sediul din bdul Carol, taxa de salubrizare pentru 2019, in valoare de 113,04 lei, pentru o persoana, la casa. Ce se intampla cu banii pe care i am platit?

 2. Greu de zis. Mi-e greu să vă răspund la această întrebare. Ar trebui să vă adresați Supercom pentru că ei nu mai au dreptul să încaseze banii decât până la 28 februarie 2019.

 3. Dacă preţul se majorează de la 8,46 la 13,25 lei, de ce nu se vor pastra in continuare contractele cu Supercomul cu pretul majorat? Mie mi se pare mai simplu. De ce puneti persoanele fizice pe drumuri pentru declaratii si pentru plata taxei cu stat la cozi?

 4. Bună ziua. Am văzut ca s-a depus plângere prealabila. Pentru a se câștiga timp mergeți direct în instanta. Acest document a întrat în circuitul juridic civil și, potrivit noilor modificări ale legii 554/2004 acest act poate fi atacat direct în instanta. In plus, va rog sa introduceți și cerere de suspendare a acestui act, care nu trebuie sa între în vigoare pana pe data de 4 februarie. În caz contrar, se vor achita amenzi dacă contribuabilii nu vor depune declarațiile în termenul legal. Va stau la dispoziție.

 5. Oricum locuitorii sectorului doi nici nu știu de aceasta taxa,nu mai vorbesc de depus formulare.Oameni bătrâni puși pe drumuri pentru că nu au pe nimeni sa depună această declarație online.
  Proprietari plecați din țară……
  Daca tot are excedent bugetul primăriei sectorului 2 de ce nu se procedează ca in sectorul 1 și 3?

 6. Aveți dreptate. Nici eu nu pot să înțeleg nici în ruptul capului de ce trebuie oamenii puși pe drumuri sau de ce suntem mai scump decât orice alt sector sau oraș din țară.

  1. Ca sa nu mai vorbim că starea de curățenie din sector este destul de proasta,că lipsesc coșurile stradale de gunoi iar acolo unde există mai au și câteva pungi cu gunoi menajer pe lîngă!!!!Avem bani în buget dar plătim cea mai mare taxa din Romania.
   RUSINE CONDUCERII SECTORULUI 2

 7. La noi în imobil sunt apartamente închiriate, în care nr.de persoane diferă de la lună la lună,cum vor plăti???. Credeți că vor depune proprietarii(care nu sunt în localitate) declarații de fie-care dată? Eu cred că noi vom plăti,iar ei ne vor râde în nas.E corect??????

 8. Bună seara,

  Persoanele cu certificat de handicap cu grad 1 grav și grad 2 accentuat, sunt scutite de a plăti aceasta taxa sau se plătește un tarif redus (în ce cuantum)?
  Mulțumesc frumos!

 9. HCL 392/04.12.2018 si HCL 395/13.12.2018 au fost „emanate” de Consiliul Local Sector 2 fara respectarea Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in Administratia publica!! S-a facut „Anuntul public” in 14.12.2018 pentru „consultarea publica” asupra Proiectului de hotarare ce urmeaza a fi supus aprobarii privind instituirea taxei (cand HCL 392 fusese aprobata deja de 10 zile, din 04.12.2018), privind stabilirea cuantumului taxei (care se stabilise cu o zi inainte – HCL 395/13.12.2018) si metodele de implementare a taxei nu au fost dezbatute public niciodata… Cand si unde s-a tinut consultarea publica? Cate zile a tinut si cum s-a imbunatatit „proiectul initial”? A devenit deja o regula sa nu se mai respecte legea! Consiliul General al Municipiului Bucuresti depaseste „limitele maxime” ale impozitelor stabilite prin Codul Fiscal atat la cladiri cat si la autovehicule, Consiliul Local Sector 2 nu respecta „pasii legali ” pentru adoptarea Hotararilor! In ce jungla traim??? HCL 392 si 395 sunt ILEGALE!!!

  1. Aveti perfecta dreptate. Lipsa dezbaterii publice este motivul pentru care am depus un proiect de hotarare de abrogare a HCLS2 nr. 382/2018 si HCLS2 nr. 385/2018.

 10. Buna ziua,
  de ce nu faceti public la televiziuni cu rating ?
  Tribunalul a anulat aceasta taxa in sectorul 4.
  Ati contestat in instanta ?
  Multumesc

 11. Declaratia de impunere se poate depune on-line? Daca da, la ce adresa? Trebuie indeplinite conditii speciale (ex. semnatura electronica)?

 12. De ce trebuie nominalizate persoanele cu CNP-urile aferente??? Nu se incalca legea cu privire la datele personale?? Practic, intereseaza doar numarul persoanelor ca sa stie cat incaseaza….

 13. Nu am primit raspuns la intrebarea pe care v-am adresat-o. Am domiciliul si cartea de identitate in strainatate. In apartamentul pe care il detin in sectorul 2 sta mama soacra. Cum completez on-line declaratia de impunere?
  Multumesc anticipat

  1. Ce se intampla daca in declaratie nu sunt completate numele si CNP-ul persoanelor care locuiesc la adresa respectiva ci se declara pe propia raspundere doar numarul de persoane ? Asa cum a intrebat Genes „de ce trebuie nominalizate persoanele cu CNP-urile aferente??? Nu se incalca legea cu privire la datele personale?? Practic, intereseaza doar numarul persoanelor ca sa stie cat incaseaza….” Mi se pare un abuz, contractul se incheie cu cel care da declaratia, la ce folositi CNP-urile celorlalte persoane ? De ce nu raspundeti la intrebari ?

 14. Stimate domn consilier, știți ce alocație are un copil? 84 lei pe luna și dumneavoastră îi luați aproape 14 lei pentru gunoi? Unde este acea democrație când voi ne obligați să vă plătim 13.86 lei pe lună de persoană, vreți să se mărească natalitatea dar le luați bani inclusiv bebelușilor…….. Vreau să văd și eu ce răspuns îmi dați la acest mesaj, dar cred că o să-l ocoliți!

 15. Mă număr printre consilierii care au votat împotriva acestei taxe și am fost constant împotriva ei. Nu eu iau această taxă și, dacă ar fi după mine, aș anula-o imediat.

 16. Parasiti functia,lasatii sa conduca singuri daca pot,faceti contestatii in justitie.Nu sunteti deloc impotriva,va convine salariul si avantajele pe care le primiti.Nu folositi toate parghiile democratiei .Locuiti si dvs in sector 2 dar aveti salariu indestulator din care sa platiti orice,inclusiv penalitati.
  SUNTETI UN FARISEU

 17. Apel catre toti locuitorii sectorului 2 pentru contestarea si abrogatea acestei decizii luate ilegal si in mod unilateral :
  „Marţi, 29 ianuarie 2019, la ora 15.00, la Sala „I. L. Caragiale” de la etajul III al Primăriei Sectorului 2 situată pe strada Chiristigiilor numerele 11 – 13, se va organiza o dezbatere publică a proiectului de hotărâre privind instituirea taxei de habitat cu destinaţia specială de salubrizare şi aprobarea Regulamentului privind implementarea, determinarea cuantumului, încasarea şi administrarea taxei de habitat şi destinaţie specială de salubrizare pentru utilizatorii casnici (persoane fizice) pe raza Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti.
  Persoanele interesate sunt aşteptate cu propuneri şi sugestii privind taxa de habitat.” (Informatie extrasa de pe site-ul Primariei sectorului 2)

 18. Nu cred ca Supercom va vedea vreun ban de la Primărie. Sectorul 2 este cel mai murdar sector, avem un primar despre care nimeni nu știe nimic, iar majorarea taxei este o noua modalitate de a fura bani „legal”. Cum au ajuns la concluzia ca taxa trebuie majorata cu 50%?

 19. Inca din luna decembrie de cand am primit pe e-mail „instiintarea” m-am adresat D.V.B.L. Sect. 2 cu textul de mai jos si in Ianuarie am revenit inca de 3-4 ori dar nu am primit nici un raspuns :
  „Stimate Doamne, Stimati Domni,

  Am luat la cunostinta de “obligaţia de a ac hita la bugetul local al sectorului taxa de habitat cu destinaţia specială de salubrizare”
  Intrucat instiintarea privind Depunerea online a acestei taxe si nici prevedrile H.C.L. 392/ 04.12.2018 nu sunt foarte clare va rog sa imi raspundetila urmatoarele intrebari :

  1. Aceasta taxa este numai pentru salubrizarea spatiilor comune din sector ?
  2. Noi, cetatenii persone fizice vom mai plati si la SUPERCOM ca pana acum?
  3. Persoanele varstnice care nu au acces la tehnologie (e-mail, internet) vor fi nevoite sa se deplaseze la Sediul D.V.L.B. sector 2, pentru a depune aceasta declaratie ? Adica vor fi pusi pe drumuri pentru a plati o noua taxa?
  4. Cum ramane cu prevederile regulamentului GDPR ? De ce este nevoie de declararea CNP pentru proprietar si membrii familiei (colocatari) ?”

  Gheorghe Ene
  Bucuresti, Sector 2

 20. Dl Alexandru,
  Va rog sa afisati decizia de suspendare de la tribunal ca sa o putem descarca/utiliza ulterior daca e cazul.
  Din pacate eu am apucat deja sa depun declaratiile online si am termen de raspuns pe 16.02.2018 (in cazul in care nu s-a sistat procesul de calcul).
  Deci inteleg ca daca primesc decizie de impunere ar trebui sa o ignor si sa nu platesc, fara sa imi fac griji ca voi primi amenda,da?

 21. Buna,

  Nu am apucat sa completam acea declaratie cu privire la taxa de habitat, si din ce inteleg ea a fost anulata.

  Va rog o confirmare daca este sau nu adevarat.

  Multumesc,
  Madalina

 22. Această taxă cred că i o taxa aberanta va rog mergeți în instanță,este cumva o taxa de șmecherie a dl. Primar?

 23. CE SOLUTIE AVETI DOMNULE ADRIAN ALEXANDRU, PENTRU COLECTAREA GUNOIULUI CIVILIZAT, CA IN ALTE TARI?
  CUM II VETI FACE PE ALEGATORII DV. SA COLECTEZE GUNOIUL CIVILIZAT, PENTRU A DOVEDI CA SUNT IN STARE SA ISI GESTIONEZE RESTURILE MENAJERE, DEVENIND ASTFEL MAI CURATI, ATAT EI SI CAT SI MEDIUL INCONJUNATOR!
  FAPTUL CA ATI CONTESTAT IN JUSTITIE HOTARAREA NU REZOLVA PROBLEMA CURATENIEI SI A RESPONSABILITATII OAMENILOR FATA DE PROTEJAREA MEDIULUI. SPER SA AVETI SOLUTII CONSTRUCTIVE CARE SA GENEREZE METODOLOGII CLARE SI CODURI ETICE IN ACEASTA MATERIE!

 24. Totusi taxa unei singure persoane pentru 2 imobile e foarte mare tinand cont ca veniturile sunt f.f.mici.De ce trebuie sa platesc aproape 3mil. de lei odata ce fac gunoi doar la o locuinta.Deficitul bugetar se acopera si din pensii?

 25. Publicati domnilor de la Primaria Sector 2 adresa de e-mail unde putem trimite Declaratia de impunere pentru stabilirea taxei de habitat cu destinatia de salubrizare sa o stim si noi. Si raspundeti la cei care au pus intrebari referitoare la aceasta taxa nu lasati lumea in suspens. Ca la cozile unde se depun aceste declaratii nu am timp sa stau ore intregi. Este adevarata bataie de joc.
  Am si eu o intrebare: Cum rezolvati sa plateasca aceasta taxa si tiganii care depun noaptea gunoaiele in spatele blocurilor unde locuim? Ei de ce nu platesc aceste taxe si nu li se ridica gunoiul?
  Si raspundeti la intrebarile noastre!

 26. Azi, 10 aprilie 2019 am aflat de la sediul din Obor că pot depune online declarația cu pricina. Zis și făcut: am completat formularul, l-am scanat și am încercat (de vreo 10 ori fără succes) să-l trimit pe site-ul https://www.impozitelocale2.ro/dvbl/index.php?p=habitat chiar dacă am completat corect toate rubricile cerute. Butonul de trimitere a rămas inactiv cu mesajul „Butonul ‘TRIMITE DECLARAŢIA’ nu se activează atât timp cât există câmpuri necompletate sau nu aţi ales un fişier pentru transmitere!”. Ce trebuie să fac ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *