Studiu de Oportunitate Salubrizare Sector 2

Anul trecut, mai exact în luna noiembrie 2017, a fost adoptată HCLS2 nr. 179/2017 prin care a fost aprobat Studiul de Oportunitate privind Serviciul public de salubrizare din Sectorul 2 al Municipiului București.  A fost stabilită modalitatea de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare prin licitaţie publică.

Consilierii locali USR au votat împotriva acestui Studiu de Oportunitate, întrucât se propunea instituirea unei taxe de salubrizare.  Aşa cum am mai spus, taxa este o idee proastă, este nelegală, iar nivelul taxei stabilit prin Studiul de Oportunitate are cea mai mare valoare din ţară.

PSD a votat pentru această taxă, iar nivelul propus al taxei este de 14,86 lei/persoană/lună.  În campania electorală, primarul PSD a promis taxa zero pentru gunoi.

Când a fost să voteze, PSD nu a avut nicio problemă să voteze o taxă dublă faţă de valoarea actuală. Ceea ce este cu adevărat interesant este că primarul PSD trăieşte în lumea lui proprie, diferită de realitate şi încearcă să convingă că 14,86 lei înseamnă şi zero şi 7,11 lei în acelaşi timp.

Într-un articol recent de pe Hotnews.ro , primarul PSD a declarat „că această taxă nu va fi cu mult mai mare decât tariful pe care cetățenii îl plătesc acum la Supercom pentru ridicarea gunoiului menajer. O să se introducă o taxă, nu este stabilit cât, așa cum circulă informația în spațiul public. O să fie probabil tot la nivelul tarifului din prezent.”

Pentru a ascunde cât de cât adevarul, Studiul de oportunitate este publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 2 fără datele importante. Valoarea taxei de salubritate este una din datele ascunse.  Nu există niciun motiv pentru care astfel de date ar fi ascunse, iar tentativa de mistificare a primarului e puerilă.

Puteţi găsi Studiul de Oportunitate în variantă integrală la această adresă.

Oricum, să apreciem că primarul a spus totuşi jumătate de adevăr: va fi o taxă de salubritate, ideea cu taxa zero era doar pentru campania electorală. Şi cine oare crede ce spune PSD în campania electorală!?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *